Stingatoare
 
- Materiale si accesorii P.S.I.  

 

    1. MATERIALE SI ACCESORII P.S.I.

 

      SC INSTAL SOMET SA furnizează toata gama de accesorii specifice PSI: furtune de refulare, racorduri de refulare, reducţii de racorduri, racorduri fixe si infundate, distribuitoare, robineti hidrant, tevi de refulare cu sau fara robinet, tevi de refulare cu perdea de apa, chei ABC, chei hidrant.

 

      SC INSTAL SOMET SA furnizează o gama larga de materiale destinate intervenţiei asupra incendiilor: răngi PSI, căngi PSI, topoare PSI, lopeti PSI, etc.
      Societatea noastră livrează agenţi de stingere performanţi: pulbere BC-E, ABC-E, spumanti proteinici sau sintetici.

 

Hidrant portativ Cutie hidrant Robinet hidrant

Racorduri si reductii de

racorduri

 

Teava refulare

300 L/min

Teava refulare

150 L/min

Teava refulare Racorduri refulare

 

Furtun refulare

 

 

 

    2. ECHIPAMENTE P.S.I.

 

      Cutii de hidrant complet echipate cu robinet hidrant, furtun refulare tip C asamblat cu racorduri, ţeava refulare tip C, cheie ABC.
      Acestea sunt destinate montajului in interiorul clădirilor, fiind racordate la reţeaua de apa. Cutiile de hidrant se executa in mai multe variante constructive: cu rama din profile de aluminiu sau din profil de otel, cu sau fara locaş pentru stingator.
      Panouri PSI complet echipate in conformitate cu normele si normativele PSI in vigoare.

 

      Hidranti exteriori sunt destinaţi alimentarii cu apa a instalaţiilor de stingere a incendiilor. In funcţie de amplasarea si montajul la reţeaua de apa, hidrantii exteriori se clasifica in: hidranti subterani, supraterani si portativi.
      Costume de protecţie contra apei, costume aluminizate, casti cu sau fara vizor, brâu PSI, masti contra gazelor.
      Aceste echipamente sunt destinate protecţiei personalului de intervenţie asupra diverselor focare de incendiu.
 

      3. DISPOZITIV MOBIL CU SPUMA

 


     
Este un produs nou realizat de SC INSTAL SOMET SA destinat intervenţiilor asupra incendiilor de mari dimensiuni din clasele A, B. Este specific utilizării in staţii alimentare cu carburanţi, depozite de lichide inflamabile sau alte spatii destinate depozitarii pe verticala sau orizontala a diverselor materiale cu risc foarte mare de inflamabilitate, rafinării, etc.  

      Dispozitivul mobil cu spuma are in componenta recipient de stocare a spumantului (50, 100 sau 200 L), amestecator (realizează soluţia spumanta prin absorbţia spumantului din recipient), doua furtune de refulare tip C (necesare unul pentru alimentarea de la hidrant la amestecator, celalalt pentru intervenţia asupra incendiului), ţeava generatoare de spuma (200 L/min). Toate componentele sunt fixate pe un cărucior de transport care asigura manevrabilitate uşoara si intervenţie rapida asupra incendiului.

      Cantitatea de spumant asigura produsului un grad ridicat de eficienta (ia utilizare se realizează un volum min. de spuma de 20-28 mc) si de autonomie (descărcare completa in 18-20 minute). Aceste caracteristici conferă grupului mobi! cu spuma posibilitatea stingerii focarelor de mari dimnensiuni si limitarea pagubelor materiale. Timpul de 18-20 minute pana la descărcarea completa a recipientului cu spumant, asigura in cazul incendiilor de mari proporţii, izolarea si limitarea acestora pana la intervenţia in timp util a grupurilor de pompieri specializate. Dispozitivul mobil poate fi utilizat si la temperaturi negative (pana la -30°C), spumantul nefiind in soluţie apoasa teava generatoare de spuma de 200 L/min. asigura un jet puternic si performant, permiţând acţiunea cu eficienta maxima asupra incendiului de la distanta (10-16 m).

 

 

 

 

 

 

  Adresa: Buzau, Strada: D. Filipescu, Jud.: Buzau, ROMANIA

  Tel/Fax : 4 0238 720449, 4 0238 724349, E-mail: office@insobz.ro